zaterdag 25 april 2015

Tieners en de barmhartige sameritaan

Vanwege het mooie weer vandaag de tienerclub op het voetbalveld gehouden. Pasen is voorbij en dus is de tijd van dramastukjes instuderen, oefenen van gedichtjes en liedjes etc. voorbij.
Tijd voor wat anders...... Begonnen met estafette spelletjes en daarna een kleine bijbelstudie over de barmhartige sameritaan. Waarom dit bijbelgedeelte, denk je misschien?

Naar de tienerclub komen sinds een paar maanden twee meiden Dana en Tamara. Ze komen uit een gebroken gezin. Hun moeder drinkt veel en daarnaast verblijft ze regelmatig een nachtje bij deze of gene om zo de kost te verdienen. Dana en Tamara hebben geen makkelijk leven. Naast het feit dat ze arm zijn en dus elke dag maar moeten zien  of ze te eten hebben en of ze kleding hebben om naar school te gaan, kletst iedereen over de meiden en hun moeder. Vaak willen andere kinderen niet naast hun zitten en worden ze uitgemaakt voor allerlei dingen.

Sinds de meiden naar de tienerclub komen, blijft het een terugkomend thema, hoe ga je met de ander om? Veel van de tieners die naar de club komen, komen niet uit christelijke gezinnen dus ook christelijke normen en waarden worden niet meegegeven. Respectvol met elkaar omgaan is soms een hele opgaaf! Ik hoop en bid dat de tieners in de praktijk zullen brengen wat we vandaag geleerd hebben: onze naaste lief hebben als onszelf!




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten