zondag 20 januari 2013

Dankbaarheid in Huzun!

Afgelopen week werden veel mensen in Huzun verast! Aan het begin van de week ontvingen 10 arme gezinnen en/of ouderen een voedselpakket en met blijdschap werden de pakketten naar huis gedragen!
Halverwege de week ontvingen 10 andere arme gezinnen en/ of 1 cub stookhout. Doordat de winter dit jaar al half december is begonnen, komen veel mensen nu al stookhout tekort. Normaal kunnen mensen langer hout sprokkelen voordat de echte winter met sneeuw en kou begint maar het vroege winterweer kwam voor veel mensen als een verassing. Dus toen ze te horen kregen dat ze 1 gratis cub stookhout zouden krijgen, was iedereen maar wat bereid om te komen helpen bij het uitladen van de 2 vrachtwagens die het hout kwamen brengen en ook werd er volop geholpen bij het op een eerlijke manier verdelen van het hout. Iedereen maakte een mooi hoopje van zijn of haar hout en wachtte geduldig tot het paard en wagen/ slee hun hout thuis kon brengen. Veel woorden van dank werden en gesproken en ook al hebben velen van deze mensen misschien niet een persoonlijk relatie met God, veel mensen bedankten ook Hem! Het was voor hun duidelijk dat Hij naar hen om had gezien en in hun noden had voorzien! Laten we blijven bidden voor het dorp Huzun en de bewoners dat door alle hulp die gegeven wordt, mensen inderdaad zullen erkennen wie degene is hen helpt en voor hen zorgt en dat ze HEM als Heer zullen erkennen!


Het stel op de foto werd ook verblijd met een voedselpakket en nadat alles was uitgedeeld, kwamen ze naar broeder Nicu toe (die de pakketten had uitgedeeld) en vroegen hem, wanneer de kerkdienst op zondag zou beginnen. Om 10 uur was het antwoord en jullie zijn van harte welkom! Nog nooit eerder waren deze mensen naar de kerk gekomen dus broeder Nicu vroeg zich af of ze ook echt zouden komen???
En ja hoor, op zondag om 9 uur stond het stel al bij de voordeur van de kerk te wachten en tijdens de kerkdienst luisterden ze aandachtig naar alles wat er werd gezegd. Toen er tijd werd gegeven voor mensen om gebedspunten of dankpunten te benoemen, nam de vrouw het woord en bedankte broeder Nicu nogmaals voor alle hulp die er gegeven was en in het speciaal voor de waterput die in het voorjaar in het dorp is gemaakt. Iedere dag komt ze water putten en ze is enorm dankbaar voor het schone water. Een dankpunt! Maar ze had ook nog een gebedspunt: ze wil graag dat er ook een kerkdienst wordt gehouden in Huzun zodat ze iedere week daarheen kan komen ipv een uur te hoeven lopen. Een mooi gebedspunt!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten