maandag 20 mei 2013

Opening in Huzun!

Gisteren was het dan zover de opening van het gebouw in Huzun. Het was een mooie zonnige dag. De dag ervoor had het nog een flink geregend in Huzun en dus was op sommige plekken de grond nog was nattig maar dat mocht de pret niet drukken en vanwege het feit dat vele mensen waren gekomen, werden de kerkbanken dus dan ook maar buiten neergezet. Rond de 80 mensen en 40 kinderen waren rond 16:30 uur aanwezig. De opening stond gepland om 16 uur maar op de moldaafse klok is dat zo'n 30 minuten later...;-) Het was een mooie feestelijke opening met liederen, een woord gesproken door broeder Piet, een mooie nederlandse klok werd het aangeboden (zodat de kerk voortaan op tijd kan beginnen misschien..;-) en daarna preekte broeder Victor. Aan de hand van het gebed van dat Salomo uitsprak toen hij de tempel opdroeg, legde hij uit dat in het gebouw iedereen welkom is en dat God elk gebed hoort.

 God, wees opmerkzaam en luister naar de gebeden die vanaf deze plaats tot u worden gericht.
2 Kronieken 20:40

Aan het eind van de dienst kreeg iedere aanwezige een bordje met eten en voor alle kinderen was er ook nog een kado. Verschillende dorpsbewoners kwamen naar ons toe om te vertellen hoe blij ze zijn dat ze nu eindelijk een kerk hebben in het dorp en ze wilden ons daarvoor bedanken. Laten we blijven bidden dat alle mensen die gisteren aanwezig waren in de komende tijd ook met vrijmoedigheid naar het gebouw zullen komen om meer over God te horen. Iedere zondag om 16 uur is er een kerkdienst en op iedere door-de-weekse dag is er een programma voor ongeveer 25 kinderen en dan krijgen ze ook een maaltijd.

Hieronder wat foto's van het afgelopen weekend in Huzun en Micleuseni. Op vrijdagmiddag kwamen we aan in Huzun en zagen we hoe de 25 kinderen genoten van een bekertje limonade met een boterham.

Het gebouw

Broodjes uitdelen
 
Gezellig samen eten

Op zaterdagmiddag tijdens een kleine plaatselijke plensbui, hebben we 5 families bezocht en voedselpakketten uitgedeeld in Huzun.

Modder op de weg

Op de foto met "de amerikaan"

Op bezoek bij een familie met broeder Nicu en Jenny

Op zondagmiddag was de opening van het gebouw in Huzun.


De zusters

De openingsdienst


Kadoos uitdelen

Iedereen blij!

1 opmerking:

  1. Outstanding, Stefanie and Spiradon. I know the Lord is smiling on the wonderful efforts that you personally, the OM team, and Pastor Victor/Nicu/etc. have put into this church planting initiative. So much prayer, visitation, acts of compassion, food distribution, etc.---they may all seem like small steps, but in the hands/Spirit of a mighty God, much can happen!

    Blessings,

    Mike St.

    BeantwoordenVerwijderen