maandag 20 januari 2014

Buiten ijzelt het maar in huis wordt het spoedig lekker warm!

Vanmiddag 6 families in het dorp Huzum kunnen verblijden met 2 cub brandhout per familie. Hieronder wat foto's van het uitdelen en voor de nieuwsgierigen onder ons hoe het uitdelen van brandhout in zijn werk gaat, lees verder:...
Afgelopen zaterdag heeft een vrachtwagen volgeladen met boomstammetjes 12 cub afgeleverd bij de kerk in Huzum. Omdat we wilden voorkomen dat het hout gestolen zou worden, wilden we het zo snel mogelijk uitdelen. Op zondag is het natuurlijk een rustdag dus dan wordt het maandag he?
In de morgen ijzelde het teveel en omdat het dorp Huzum bovenop een berg ligt, was het niet mogelijk om met de auto boven te komen. In de middag stopte het even met ijzelen en zijn we snel naar Huzum gegaan. Daar aankomen hebben we eerst de enige christelijke broeder opgehaald uit het dorp, broeder Gheorghe en toen zijn we naar de kerk vertrokken. Bij de kerk, werd er na een 2 minuten durende discussie besloten welke 6 families hout zouden ontvangen. (Erg handig dat broeder Gheorghe precies weet welke familie wel en welke familie geen hout heeft). Gheorghe stuurde zijn kleinzoon Valeras op pad om 3 families het goede nieuws te brengen en zelf ging hij de andere 3 families uitnodigen om naar de kerk te komen.
10 minuten later stonden alle 6 de families, hun hout op te stapelen en na 30 minuten werk had iedereen een mooi hoopje hout! Nu was het wachten op DE man in het dorp met paard en wagen en ja hoor, 20 minuten later was paard Ilusa en DE man ter plaatse. Inladen dan maar en vort Ilusa, op naar huis!
Alle families waren natuurlijk zeer dankbaar voor het hout dat ze kregen en zoals oma Vera het zei: De goede God is ons dus toch niet vergeten.... Alle mensen zijn nogmaals uitgenodigd om naar de kerk te komen en we bidden dat op een goede dag een ieder zal begrijpen dat God nooit iemand vergeet en dat Hij nog veel meer in petto heeft voor iedereen die het wil ontvangen!
Het hout ligt klaar om uitgedeeld te worden

Broeder Gheorghe
Catelina, kleindochter van broeder Gheorghe
is reuze nieuwsgierig en wil graag even weten
wat er aan de hand is







Lekker aan de slag

Het stapelen kan beginnen




Bijna klaar
Broeder Gheorghe supervised
bij het opstapelen
Oma Vera is erg blij en dankbaar dat ze hout heeft gekregen
en ze wil maar wat graag op de foto voor de sponsors
Ook Jura en Valentina zijn dankbaar
voor de geboden hulp
Bij gebrek aan paard en wagen dragen we de 2 cub
 wel "even" naar huis door de modder
Paard Ilusa wacht het startsein af


Glijdend en glibberend de berg af


Op naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten